04 Eylül 2020 Cuma
Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde, 2018 yılında “Kalite Yönetim Sistemine Geçiş” ve ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarına başlandı. Kalite çalışmaları kapsamında akademik, idari personeli ve öğrencileri ile bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi. Sonrasında ise, fakültede sürekli gelişimi sağlamak, mevcut etkililiği artırmak, öğrenci ve çalışan memnuniyeti ile performans sürekliliğini yükseltmek amacıyla, “Kalite Yönetim Sistemi” (ISO 9001:2015 Temel Bilgilendirme Eğitimi) ve “İç Tetkik Süreci” eğitimleri verildi. Söz konusu çalışmalar yapılırken, fakültenin misyon, vizyon, stratejik hedefleri ve performans göstergelerini belirlemek, izlemek ve iyileştirmek için kullanılmak üzere “Kalite El Kitabı” hazırlandı. Tüm bu çalışmalar sonucunda 2019 yılında Proks Belgelendirme Kuruluşu tarafından gerçekleştirilen ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi takip tetkiki başarıyla sonuçlandı. 28 Ağustos 2020 tarihinde ise DSR Belgelendirme Kuruluşu tarafından gerçekleştirilen ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi takip tetkiki başarıyla sonuçlandı ve üç yıl için düzenlenen "Yüksek Öğretim Hizmetleri ISO 9001:2015" sertifikası alındı.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde kalite yönetim sistemine geçişin yaklaşık iki yıl önce uygulanmaya başladığını belirten Dekan Prof. Dr. Betül Karagöz Yerdelen, kalite yolculuğunun çok önemli olduğunu, fakültede kaliteden taviz vermeden akademik ve idari anlamda sistemli bir şekilde çalışmaların devam edeceğini ifade ederek, bu süreçlerin fakülteyi bir adım daha hedefine yaklaştırdığını belirtti. Yerdelen, kalite çalışmalarının başından beri sürecin her aşamasında aktif olarak görev alan tüm akademik ve idari personele, öğrencilere katkılarından dolayı teşekkür etti. Belgelendirme sürecinde yapılan çalışmaların bir kitap olarak çıkarılması konusunda hazırlıkların tamamlanma aşamasında olduğunu belirten Yerdelen, aynı zamanda son dört yıllık fakülte faaliyetlerini içeren bir tanıtım ve bilgilendirme kitabı hazırlığında olduklarını belirtti.
Üniversitemiz Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Şanal ise kalite kültürünün kurumumuzda yerleşmesinin önemine binaen, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde yürütülen başarılı kalite çalışmalarından duyduğu memnuniyeti belirtti. Şanal, koordinatörlük olarak bu tür çalışmaları çok önemsediklerini, çalışmaların aynı şekilde devam etmesi ve diğer fakültelere de örnek teşkil etmesi yönündeki temennileri belirtti. Kalite Koordinatörlüğü olarak Üniversitemizin amaç ve hedefleri doğrultusunda kalite güvencesi ve akreditasyon gibi temel konularda sürekli ve çok yönlü çalışmalar içeresinde olduklarını ifade ederek sözlerini sonlandırdı.