Tıp Fakültesi "Eğiticilerin Eğitimi ve Ölçme Değerlendirme Eğitim Programı" Gerçekleştirildi

29 Ocak 2023 Pazar

Akreditasyon, Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatörlüğü ile Ölçme, Değerlendirme ve Sürekli İyileştirme Komisyonu eş güdümüyle birimlerin kalite süreçlerine katkı sağlamak amacıyla yapılan ölçme ve değerlendirme faaliyetlerini iyileştirmeye yönelik dönemsel eğitimler ve eğiticilerin eğitimi gibi çalışmalar kapsamında; Tıp Fakültesi tarafından 26-29 Ocak 2023 tarihleri arasında öğretim üyelerine yönelik dört gün süren "Eğiticilerin Eğitimi ve Ölçme Değerlendirme Eğitim Programı" konulu eğitim gerçekleştirildi.

26 Ocak 2023 tarihinde 08.30-17:00 saatleri arasında düzenlenen Eğiticilerin Eğitimi ve Ölçme Değerlendirme Eğitim Programı’nın ilk gününde; katılımcılara uygulanan öntestin ardından “Nasıl Öğreniyoruz? Nasıl Öğretiyoruz? Eğiticinin Rolü ve Eğitsel Liderlik”, “Eğitim Programının Geliştirilmesinde etkili Tıp Eğitiminin Özelliklerini Kullanma” ve “Ögrenim Hedefleri: Neden, Niçin, Nasıl?” konularında eğitimler verildi.

27 Ocak 2023 08.30-17:00 saatlerinde düzenlenen programın ikinci gününde ise “Öğrenci İle Nasıl İletişim Kuralım?”, “Küçük Gruplarda Öğretimi Nasıl Düzenleyelim?”, “Büyük Gruplarda Öğretimi Nasıl Düzenleyelim?” ve “Beceri Eğitimini Nasıl Yapalım?” adlı sunumlar gerçekleştirildi.

Eğitim programının 28 Ocak 2023 tarihinde 08.30-17:00 saatlerinde gerçekleştirilen üçüncü günü ve 29 Ocak 2023 tarihinde 08.30-16:00 saatlerinde düzenlenen dördüncü günü kapsamında ise “Klinikte Eğitimi Nasıl Düzenleyelim? Öğrenmeyi Nasıl Değerlendirelim? Temel Kavramlar”, “Bilgiyi Nasıl Yazılı Sınavlar Bilgiyi Nasıl Değerlendirelim? Çoktan Seçmeli Sorular ve Analizi”, “Klinikte Değerlendirme: Mini Klinik Sınav, Çoktan Çok Seçmeli Sınavlar”, “Nitelikli Soru Hazırlayalım Mı?” konularıyla “Performansı Nasıl Değerlendirelim? OSCE, CORE”,  “OSCE Tasarlayalım”, “Üst Düzey Becerileri Nasıl Değerlendirelim? Portfolyo”, “Öğretim Tasarımını Nasıl Yapalım?” konularında bilgilendirici sunumlar yapıldı.

Dört gün boyunca devam eden eğitim sürecinin her bir gününde gün sonu değerlendirmeler alındı. Eğitim; sontestin uygulanması, programın değerlendirilmesi ve sertifika töreni ile sonlandırıldı.

Düzenlenen program dahilinde; Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Tevfik SÜNTER, Prof. Dr. Mustafa DİKİCİ, Prof. Dr. Levent GÜNGÖR, Prof. Dr. Sırrı BİLGE, Prof. Dr. Mennan Ece PİRZİRENLİ, Doç. Dr. Özlem MIDIK, Doç. Dr. Servet AKER, Doç. Dr. Kürşat ŞAHİN ve Dr. Öğr. Üyesi Rahman YAVUZ söz konusu sunumlarda eğitici olarak yer aldılar.

Tıp Fakültesi tarafından hazırlanan eğitim videosuna erişmek için tıklayınız.