Üniversitemizde kalite yönetim sistemi uygulamalarının etkinliğini artırmak, iç tetkik süreçlerinde görev alacak personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek ve kurumsal kalite süreçlerini değerlendirmek amacıyla 1–5 Haziran 2026 tarihleri arasında Türk Standardları Enstitüsü (TSE) iş birliğinde İç Tetkik Eğitimi ve Çalıştayı gerçekleştirildi.
Programın ilk üç gününde, TSE Karadeniz Bölge Koordinatörü Erol Kaygı tarafından iç tetkik eğitimleri verildi. Eğitimlerde kalite yönetim sistemlerinin temel prensipleri, iç tetkik planlama ve uygulama süreçleri, tetkik teknikleri, bulgu tespiti, raporlama yöntemleri ve sürekli iyileştirme yaklaşımları ele alındı. Katılımcılar, teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı çalışmalarla iç tetkik süreçlerine ilişkin bilgi ve deneyimlerini geliştirme fırsatı buldu.
Programın son iki gününde ise Akreditasyon, Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatörlüğü ile birlikte çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştay kapsamında Üniversitemizin kalite yönetim sistemi dokümanları incelenerek mevcut uygulamalar değerlendirildi, iyileştirmeye açık alanlar üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu ve kurumsal süreçlerin geliştirilmesine yönelik öneriler ele alındı.
Akademik ve idari personelin katılımıyla gerçekleştirilen program, Üniversitemizde kalite kültürünün yaygınlaştırılmasına, iç tetkik süreçlerinin etkinliğinin artırılmasına ve sürekli iyileştirme anlayışının güçlendirilmesine önemli katkılar sağladı. Üniversitemiz, kalite güvence sistemi kapsamında eğitim, değerlendirme ve iyileştirme çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeye devam etmektedir.