Eğiticilerin Eğitimi Programı Gerçekleştirildi

28 Aralık 2021 Salı

Üniversitemiz Akreditasyon, Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatörlüğü tarafından 21, 22 ve 28 Aralık 2021 tarihlerinde dört farklı oturumda, "Eğiticilerin Eğitimi Programı" kapsamında eğitimler çevrimiçi ortamda gerçekleştirildi.

Eğitimlerin ilk oturumu, 21 Aralık 2021 Salı günü Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Alperen Yandı’nın “Çoktan Seçmeli Maddelerin Yazılması ve Analizleri” konulu sunumu ile başladı. Dr. Öğr. Üyesi Alperen Yandı sunumunda, çoktan seçmeli testler ve madde yazılım sürecini, madde analizleri konularını uygulamalı örneklerle ele aldı.

Eğitim serisinin ikinci oturumu 22 Aralık 2021 Çarşamba günü Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Gizem Uyumaz’ın, “Ölçek Geliştirme Süreci ve Analizleri” sunumu ile devam etti. Dr. Öğr. Üyesi Gizem Uyumaz sunumunda, eğitimde ve psikolojide kullanılan ölçme araçları, ölçme geliştirme süreci, açıklayıcı faktör analizi uygulaması ve doğrulayıcı faktör analizi uygulamaları konularını örneklerle ele aldı. Aynı gün içinde yapılan üçüncü oturumda ise Yozgat Bozok Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Gözde Sırgancı, “Ölçme Araçlarında Geçerlik: Ölçme Değişmezliği” konulu sunumunda, ölçme değişmezliği, katı ölçme değişmezliğine karşı yaklaşık ölçme değişmezliği konularını ele aldı.

Eğitim serisinin son oturumunda ise 28 Aralık 2021 Salı gününde Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Doğan, “Engelsiz Üniversite, Engelsiz Eğitim” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Akademik ve idari personelin katıldığı, “Eğiticilerin Eğitimi Programı” her oturumun sonunda katılımcı sorularının cevaplanması ile sona erdi.