Üniversitemiz İKİYK Toplantısı Gerçekleştirildi

15 Şubat 2023 Çarşamba

Üniversitemiz İç Kontrol İzleme ve Yönlendirme Kurulu (İKİYK) toplantısı 15 Şubat 2023 tarihinde Rektörlük Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Akreditasyon, Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Şanal ve Koordinatörlük personeli Öğr. Gör. Dr. Hakan Sipahi'nin katıldığı toplantıda; bir önceki toplantıda üzerinde çalışmalar yapılan “2023-2024 Dönemi İç Kontrol Uyum Eylem Planı” çalışmasının onaya sunulması kararlaştırıldı.

Koordinatörlüğümüz ile Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı iş birliğiyle hazırlanan kurumsal riskler (tür bazlı) değerlendirildi. Değerlendirmeler sonucunda "Giresun Üniversitesi Kurumsal Risk Yönetimi Yönergesi"nin 18.maddesinde yer alan risk türlerine göre toplam 49 adet kurumsal risk belirlendi. Belirlenen tür bazlı risklerin İKİYK tarafından GÜYBİS üzerinden etki ve olasılıklarının puanlanması kararlaştırıldı.