Birim İzleme Takımları Çalışmaları Giresun Meslek Yüksekokulunda Devam Etti

06 Ocak 2026 Salı

Üniversitemizin kalite süreçlerini güçlendirmek ve sürdürülebilir bir iyileştirme kültürü oluşturmak amacıyla yürütülen Birim İzleme Takımları çalışmaları kapsamında, Giresun Meslek Yüksekokuluna yönelik ziyaret 06 Ocak 2025 tarihinde gerçekleştirildi. Giresun Meslek Yüksekokulu Birim İzleme Takımı; Prof. Dr. Yeşim Yaman Aktaş, Prof. Dr. Alp Yalçın Tepe, Dr. Öğr. Üyesi Enis Taşçı, Öğr. Gör. Osman Serdal Karapınar ve Öğr. Gör. Figen Çiçek’ten oluşurken, öğrenci üye olarak Sude Aktaş da izleme sürecine katılım sağladı.

Gün boyu süren ziyaret, sabah saatlerinde Yüksekokul yönetimi ile gerçekleştirilen görüşme ile başladı. Ardından kalite güvence süreçleri kapsamında program;

  • Yüksekokulun kalite güvence sisteminin değerlendirilmesi,

  • 2024 yılı Birim Öz Değerlendirme Raporu (BÖDR) ile mevcut durum analizinin incelenmesi,

  • Yüksekokulun fiziki olanaklarının yerinde gözlemlenmesi,

  • Akademik ve idari personel ile gerçekleştirilen toplantılar,

  • Öğrenciler ve dış paydaşlarla yapılan görüşmeler
    şeklinde devam etti.

Ziyaret sürecinde, Giresun Meslek Yüksekokulunun güçlü yönleri ile geliştirmeye açık alanları detaylı olarak ele alındı. Paydaş katılımı, eğitim-öğretim süreçlerinin izlenmesi ve sürekli iyileştirme mekanizmaları titizlikle değerlendirildi. Ziyaretin sonunda yüksekokula yönelik kapsamlı geri bildirimler sunularak iyileştirmeye yönelik öneriler paylaşıldı.

Birim İzleme Takımları tarafından gerçekleştirilen bu değerlendirmelerin, üniversitemizin iç kalite güvence sisteminin güçlendirilmesine ve ilerleyen dönemlerde yürütülecek program akreditasyonu süreçlerine önemli katkılar sağlaması hedeflenmektedir. Giresun Meslek Yüksekokulunda yürütülen izleme faaliyetleri, kurumsal hedeflerle uyumlu, sürdürülebilir bir kalite anlayışının geliştirilmesine yönelik önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.